Mobilversion av Gnorpen

Sitter här och kodar en mobilversion av min gaming-sida gnorpen.com. Den är inte klar ännu, men jag har i alla fall kommit såpass långt att jag vågar berätta om det i alla fall. Tanken är ganska enkel: om man besöker sidan med en mobil klient (allt kontrolleras med hjälp av vilken User-Agent klienten skickar), så anpassas sidan och man besöker gnorpen med ett alternativt tema.

Än så länge fungerar det riktigt bra, och det mesta är nog på plats redan nu. Jag gjorde samma misstag som alltid, dvs utgick från ett annat tema och modifierade det. Anledningen till att detta i princip alltid är ett misstag är att jag oftast har en ganska bestämt uppfattning om hur jag vill att saker ska se ut och fungera, så av orginalet jag utgick ifrån finns inte så mycket kvar, hehehe…

En lite jobbig grej med att utveckla för mobiler är att man måste knacka kod på en dator, och ha en mobil framför sig för att kolla resultatet med. Detta funkar inte. När man utvecklar webb är man oftast mer intresserad av hur ”View Source” ser ut än det visuella man möts av. Min telefon har ingen ”View Source”, så det går lite bort. Jag ser två lösningar på problemet, en bra och en sådär:

  • Bra lösning: Ändra User-Agent i min webbläsare
  • Sämre lösning: Dra igång en virtuell iPhone och iPad i xcode och kolla där.

Usch! Vad hände med gammal hederlig webbutveckling egentligen???

 

Postat under: Sajter