23 februari 2012

Kjell har mina pengar

Kjell som i Kjell o Company alltså. Jag var ute i solskenet på Överby och köpte mig lite grejjer till datorn på jobbet. Det blev en USB-hubb med 7 portar och ytterligare ett USB-ljudkort. Min Mac hemma har ju precis som MBP på jobbet en ickeförstärkt mikrofon-ingång, dvs en helt obrukbar mikrofoningång. För att kunna använda en mic (dvs ett headset) över huvud taget måste man således köpa ett annat ljudkort till Mac’en. Riktigt dumt designval av Apple tycker jag, men efterssom det är det enda kan jag leva med det.

Ihop med detta var det dags för en musmatta till jobbet oxå .Det finns som bekant bara en enda musmatta värd namnet och som tur är finns den på Kjell. Steelseries QcK heter den och är kung i musmatte-landet. Jag har hemma den största modellen, Suzana kör den minsta och nu har jag mellanmodellen på jobbet.

I och med dessa inköp fick jag ned antalet sladdar till 3 på jobbdatorn. Ström, USB och skärm är det som behövs. Smidigt! Nästa steg är en ThunderBolt-docka för att få ner antalet till 2 (ström + ThunderBolt), men det lär inte hända snart, hehehe.

 

Postat under: Jobbet, Teknik

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!