Kjell har mina pengar

Kjell som i Kjell o Company alltså. Jag var ute i solskenet på Överby och köpte mig lite grejjer till datorn på jobbet. Det blev en USB-hubb med 7 portar och ytterligare ett USB-ljudkort. Min Mac hemma har ju precis som MBP på jobbet en ickeförstärkt mikrofon-ingång, dvs en helt obrukbar mikrofoningång. För att kunna använda en mic (dvs ett headset) över huvud taget måste man således köpa ett annat ljudkort till Mac’en. Riktigt dumt designval av Apple tycker jag, men efterssom det är det enda kan jag leva med det.

Ihop med detta var det dags för en musmatta till jobbet oxå .Det finns som bekant bara en enda musmatta värd namnet och som tur är finns den på Kjell. Steelseries QcK heter den och är kung i musmatte-landet. Jag har hemma den största modellen, Suzana kör den minsta och nu har jag mellanmodellen på jobbet.

I och med dessa inköp fick jag ned antalet sladdar till 3 på jobbdatorn. Ström, USB och skärm är det som behövs. Smidigt! Nästa steg är en ThunderBolt-docka för att få ner antalet till 2 (ström + ThunderBolt), men det lär inte hända snart, hehehe.

 

Postat under: Jobbet, Teknik