11 januari 2012

20 gånger snabbare grafik

iPhone 4S och iPad 2 har Apples senaste arm-baserade processor, A5. Denna är snabbare på det mesta, men framför allt var det grafikkretsen PowerVR som blev rejält mycket bättre och de spel som börjat dyka upp speciellt utvecklade för att utnyttja den nya processorn har varit makalösa.

I nästa generations processor, A6, kan Apple komma att få en ännu större förbättring av grafikprestandan.

Imagination Technologies, som utvecklar PowerVR, har visat upp nästa generation av kretsarna. Dessa kommer vara ”minst 20 gånger kraftfullare” än dagens modeller, tack vare en ny arkitektur som bara drar en femtedel så mycket ström för samma prestanda.

Apple är en stor delägare i företaget och även om iPhonetillverkaren inte har presenterats som en av de firmor som licensierat de nya kretsarna är det inte en speciellt djärv gissning att så är fallet.

Postat under: Teknik

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!