20 gånger snabbare grafik

iPhone 4S och iPad 2 har Apples senaste arm-baserade processor, A5. Denna är snabbare på det mesta, men framför allt var det grafikkretsen PowerVR som blev rejält mycket bättre och de spel som börjat dyka upp speciellt utvecklade för att utnyttja den nya processorn har varit makalösa.

I nästa generations processor, A6, kan Apple komma att få en ännu större förbättring av grafikprestandan.

Imagination Technologies, som utvecklar PowerVR, har visat upp nästa generation av kretsarna. Dessa kommer vara ”minst 20 gånger kraftfullare” än dagens modeller, tack vare en ny arkitektur som bara drar en femtedel så mycket ström för samma prestanda.

Apple är en stor delägare i företaget och även om iPhonetillverkaren inte har presenterats som en av de firmor som licensierat de nya kretsarna är det inte en speciellt djärv gissning att så är fallet.

Postat under: Teknik