12 februari 2010

SVT Play till iPhone

Om funktionerna i SVT Play för iPhone och iPod Touch finns egentligen inte mycket att orda om. Man kan titta på ett stort antal klipp, söka efter enskilda program, bokmärka favoriter och tipsa sina vänner om man hittar något extra sevärt.

För bästa möjliga videokvalitet rekommenderas uppkoppling via trådlöst nätverk, men den som vill se programmen på resande fot kan naturligtvis använda sin 3G-uppkoppling i stället. (Var dock på er vakt så ni inte får en chockräkning från er mobiloperatör).

För er som undrar om ni måste betala tv-avgift för att se på SVT Play är svaret nej. Detta då man inte kan ta del av hela utbudet i SVT:s kanaler.

Systemkravet för SVT Play är en iPhone eller iPod Touch (ej första generationen) med version 3.0 eller senare av den inbyggda mjukvaran. Programmet är gratis och nerladdning sker som vanligt från App Store.

En utförlig recension av betaversionen av SVT Play för iPhone finns att läsa här. Tänk dock på att SVT ändrat tekniken för att överföra video sedan betan, på grund av nya krav från Apple. Därför är det inte säkert att jämförelsen av videokvalitén fortfarande stämmer.

Postat under: Program

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!