SVT Play till iPhone

Om funktionerna i SVT Play för iPhone och iPod Touch finns egentligen inte mycket att orda om. Man kan titta på ett stort antal klipp, söka efter enskilda program, bokmärka favoriter och tipsa sina vänner om man hittar något extra sevärt.

För bästa möjliga videokvalitet rekommenderas uppkoppling via trådlöst nätverk, men den som vill se programmen på resande fot kan naturligtvis använda sin 3G-uppkoppling i stället. (Var dock på er vakt så ni inte får en chockräkning från er mobiloperatör).

För er som undrar om ni måste betala tv-avgift för att se på SVT Play är svaret nej. Detta då man inte kan ta del av hela utbudet i SVT:s kanaler.

Systemkravet för SVT Play är en iPhone eller iPod Touch (ej första generationen) med version 3.0 eller senare av den inbyggda mjukvaran. Programmet är gratis och nerladdning sker som vanligt från App Store.

En utförlig recension av betaversionen av SVT Play för iPhone finns att läsa här. Tänk dock på att SVT ändrat tekniken för att överföra video sedan betan, på grund av nya krav från Apple. Därför är det inte säkert att jämförelsen av videokvalitén fortfarande stämmer.

Postat under: Program