21 oktober 2013

Windows 8.1 classic style!

Jag installerade Windows 8 när det kom bara för att upptäcka att Microsoft gjort något ofantligt märkligt. Som du säkert sett har de anpassat hela detta desktop-OS för en surfplatta som ingen människa äger. Av alla människor jag stöter på finns det en enda som har en Windows-baserad surfplatta, och det är ett otroligt dåligt betyg med tanke på hur många datornördar jag känner till. Med tanke på att Windows 7 finns på den absoluta majoriteten av alla datorer förfaller det ytterst märligt att Microsoft valde något så urbota korkat för dektop-användare som Metro, namnet på det moderna gränssnitt i Microsofts telefoner (där det funkar), plattor (där det oxå funkar) och på PC (där det inte funkar).

Efter att ha kört Windows 8 i ett par veckor klarade inte min mage mer och jag installerade återigen Windows 7 och 8’an föll i glömska. Idag installerades Windows 8.1. I denna nya version har Microsoft lyssnat på kritiken (eller sett försäljningsstatistiken nå golvnivå) och lagt tillbaka möjligheten att få tillbaka Desktop-läget. Du kan få detta genom att starta Desktop, högerklicka på Taskbar, Properties och sätta följande:
Task Manager

När du gjort detta vill du installera programmet Classic Shell som kommer att ge dig den ”korrekta” startmenyn, tillgång till högerklicks-menyer och mycket annat.

När detta väl är gjort kan du njuta av ett Windows som både är modernt, snabbt och effektivt utan att för den sakens skulle behöva slita gråa hår.

Postat under: Program

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!