6 maj 2013

Lite spänning i vardagen

Igår släpptes Debian version 7. Jag har en server där en himla massa studenter har konton för att lösa sina uppgifter och denna server kör såklart Debian. För att få lite spänning i vardagen valde jag idag att köra en dist-upgrade till nya version 7, samtidigt som jag har massvis med studentprojekt pågående. Spänning i vardagen var det!

Jag hade tur. Endast 1 student har hört av sig hittills och berättat om vissa obehag från servern sida, hehehe.

I uppdateringen ändrades PHP från version 5.3 till 5.4, och i denna version har till exempel funktionen session_is_registered() gått från Deprecated till Gone. Studenten i fråga använde just denna funktion, så där var i alla fall ett program som inte fungerade så strålande.

Dock var jag vänlig och berättade vad han skulle skriva istället för att få samma funktionalitet som session_is_registered() erbjuder. Nu är det bara att hoppas att resten går lika smidigt. Jag kollar mail och forum väldigt ofta just idag.

debian-wheezy

Postat under: Jobbet, Program

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!