Raspberry Pi

Äntligen har då min Raspberry Pi dykt upp. För den o-insatte kan Pi enkelt utryckas vara en dator som är väldigt liten och väldigt billig. I dollar kostar den $35 och i Sverige går den på 349:-, och allt överskott från försäljningen går till välgörande ändamål. Svårigheten har varit att få tag på den. Tills alldeles nyligen var man tvungen att beställa dem från England, som var närmaste återförsäljaren men nu går de att köpa på flera ställen i Sverige, bland annat komplett.se i ett trevligt paket innehållande HDMI-kabel, lagringsmedia och strömadapter.

Denna lilla dator kan man ha till mycket kul, den fungerar som desktop, är utmärkt som webb/php/databas-server och rent fantastisk som mediaspelare, och det är mediaspelare min lilla godbit skall bli.

Jag köpte första generationens XBOX precis när den kom för herrans massa år sedan bara för att kunna chippa den och installera XBMC på den. Sedan dess har XBMC varit min mediaspelare och trogne vän. Jag har testat alla de andra spelarna som Plex och så, men ingen kommer nära XBMC. Till min Raspberry Pi finns en Linuxdistribution vid namn RaspBMC, som helt enkelt är en Debian-installation optimerad att köra XBMC. Hemma hos mig blir detta klockrent!

Så här ser min Raspberry ut:

394567_10200437060542562_612339232_n

Raspbmc logo

RaspbmcLogo_kBG1

 

 

Postat under: Teknik