AppleTV 3

Har köpt en liten leksak, mest som ett impulsköp faktiskt: en AppleTV 3. Självt kan den en del saker, bland annat spela upp NetFlix utan att blinka, spela musikbiblioteket och kolla på alla bilder från iPhoto. Ganska komplett med andra ord, men det som verkligen saknades var så klart ett bra sätt att spela upp video med som inte finns i ett iTunes-bibliotek. Så här har jag löst det hela:

Jag använder det underbara programmet Ted, som automatiskt laddar hem torrent-filer och startar Torrent-programmet jag använder. När nerladdningen är klar kommer nästa pusselbit in i bilden: EvilSubs.

EvilSubs är ett program som övervakar en viss katalog (inklusive underkataloger) på datorn efter filmfiler som saknar undertexter. När den hittar något laddar den automatiskt hem och döper om undertexten för att matcha filmfilen. Grymt bra, men det ska ju till TV’n oxå. Där kommer nästa pusselbit in i bilden: Beamer.

Beamer är ett program som inte är så mycket mer spännande än ett litet svart fönster. Du släpper en filmfil (nope, format spelar ingen roll) i det svarta fönstret och filmen strömmas direkt till Apple TV’n. Fjärrkontrollen fungerar såklart under tiden.

Med kombon ATV3, Ted, EvilSubs och Beamer kan man automatisera hela kedjan med TV-serier. Mums!

transmission_icon beamer-icon-100019533-medium logo periferice-diverse

Postat under: Program, Teknik