8 mars 2013

Git for me!

Jag har i och med Android-appen börjat med Git, ett helt underbart verktyg för att hantera källkod i alla dess former. Problemet är att jag inte har hittat något ställe som förklarar hur fasiken man sätter igång med det, så jag tänkte att jag skriver det här.

Första committen

git clone ssh://git@git.cloudbees.com/iplatform/Android.git
 cd Android
 echo 'Repository Android' > README
 git add README
 git commit -m 'Initial checkin'
 git push origin master

 

Committa ett existerande projekt till Git

cd Android #or your existing project directory
 git init
 git remote add origin ssh://git@git.cloudbees.com/iplatform/Android.git
 git add -A # if you want to check everything in
 git commit -m 'Initial checkin'
 git push origin master
Postat under: Teknik

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!