The Avengers

Igår var jag med några kollegor och tittade på AvengersBiograf Forum här i Trollhättan. Har sett ett par tre filmer där nu. Både bild och ljud är helt okej.  Stolarna är riktigt bra och miljön mysig. Kan rekommenderas! Filmen var i 3D och riktigt välgjord. Däremot vet jag inte riktigt hur jag ställer mig till 3D-film ännu. Jag tycker att upplevelsen än så länge faktiskt blir bättre i 2D måste jag erkänna.

Dramats bad guy är, en smula otippat, asaguden Loke (Tom Hiddleston).
Han har åkt från Asgård till USA för att med hjälp av en privatarmé i antågande förslava mänskligheten. Loke är inte glad. Det å den andra sidan inte Hulken – det är Mark Ruffalo som spelar Bruce Banner – heller när han gör entré efter ungefär en timme (den här filmen håller på ett tag).
I kampen mot den tarvlige asaguden skrapar Nick Fury (Samuel L Jackson) ihop en brokig skara hjältar som vi introduceras för en efter en. Scarlett Johansson är megatuff som spionen Natasha Romanoff/Black Widow (hon saknar superkrafter, men klarar sig hyfsat bra ändå). Träbocken Captain America (Chris Evans) och tönten Thor (Chris Hemsworth), som ju är Lokes godhjärtade brorsa, är bra mycket roligare i The Avengers än i Marvelfilmerna de försökte hålla uppe på egen hand.
På slutet, när hela New York är förvandlat till en krigszon, drar Whedon på med allt han har, och lite till. Ändå lyckas skådisarna göra sig hörda och sedda i larmet.

 

Postat under: Filmer