13 mars 2012

Sublime Text 2

Jag har skrivit om texteditorer förut, men det är faktiskt inte så konstigt att jag återkommer till detta ämne. Valet av texteditor är RIKTIGT viktigt för mig. Både på jobbet och fritiden sitter man ju och hamrar i editorer, så det är som sagt inte konstigt om man återkommer till detta kära ämne.

I min förra post om ämnet skrev jag om jEdit, som faktiskt är en riktigt bra editor, men jEdit kan dessvärre (eller som tur är) numera känna sig ordentligt överkörd av mina absoluta favorit hittills: Sublime Text 2.

Sublime är helt fantastisk på alla sätt, och då har jag inte glömt någon. Den är avskalad och ren, exakt allt styrs av tangentbordet, så inga musrörelser behövs, och den har ett pluginstöd som inte vet när det ska sluta.

Med SHIFT+CMD+P kommer du åt ett sökbart register över alla tänkbara inställningar och menyer. Ifrån detta kan du snabbt installera nya pluggar och annat via GitHub.

Den har en inbyggt Code Completion på steroider. Inte nog med att den hintar om ordet man skriver; den känner dessutom till de flesta språk jag testat så att den själv vet vilka argument som bör gå var.

Tack för tipset, Patrik!
Galet bra med andra ord!

 

Postat under: Program

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!