13 mars 2012

Mobilversion av Gnorpen

Sitter här och kodar en mobilversion av min gaming-sida gnorpen.com. Den är inte klar ännu, men jag har i alla fall kommit såpass långt att jag vågar berätta om det i alla fall. Tanken är ganska enkel: om man besöker sidan med en mobil klient (allt kontrolleras med hjälp av vilken User-Agent klienten skickar), så anpassas sidan och man besöker gnorpen med ett alternativt tema.

Än så länge fungerar det riktigt bra, och det mesta är nog på plats redan nu. Jag gjorde samma misstag som alltid, dvs utgick från ett annat tema och modifierade det. Anledningen till att detta i princip alltid är ett misstag är att jag oftast har en ganska bestämt uppfattning om hur jag vill att saker ska se ut och fungera, så av orginalet jag utgick ifrån finns inte så mycket kvar, hehehe…

En lite jobbig grej med att utveckla för mobiler är att man måste knacka kod på en dator, och ha en mobil framför sig för att kolla resultatet med. Detta funkar inte. När man utvecklar webb är man oftast mer intresserad av hur ”View Source” ser ut än det visuella man möts av. Min telefon har ingen ”View Source”, så det går lite bort. Jag ser två lösningar på problemet, en bra och en sådär:

  • Bra lösning: Ändra User-Agent i min webbläsare
  • Sämre lösning: Dra igång en virtuell iPhone och iPad i xcode och kolla där.

Usch! Vad hände med gammal hederlig webbutveckling egentligen???

 

Postat under: Sajter

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!