Ny dator!

…and it’s shiny….

Jag har fått en MacBook Pro att ha som jobbdator, och jag känner mig som en lyckligare människa och en större pedagog! Min blänkade nya MBP 15″ rockar hela dagen och jag har nog inte varit så här nöjd med en ny dator på länge. På jobbet finns ju som bekant inget som helst behov av att kunna spela, så då kan man ta ut den delen av ekvationen. Om man bortser från att spela ”data” så ser jag inget behov av en Windowsdator för att vara helt ärlig. Hemma har jag visserligen en Windowsserver, som faktiskt tuffar på ganska bra, men som kontorsdator är det inget att hänga i granen direkt.

MBP har ett tangentbord som faktiskt kan klassas som det första tangentbord på en laptop som jag faktiskt kan leva med (och det är inget dåligt betyg från en tangentbords-fanatiker som mig). Touchpadden är av modell ”awesome”. DEn har till skillnad från vanliga touchpads stöd för musgester i och med Lion (MacOS 10.7) med upp till 4 fingrar. Dessa används mycket flitigt för att scrolla, byta fönster, visa Launchpad och Mission Control och mycket annat. Skärmen ska vi inte ens prata om. Maken till ljusstark och skarp 15″ har jag aldrig sett!

Man kan inte ge denna laptop annat än toppbetyg!

 

Postat under: Jobbet