21 februari 2012

/me: Apple Developer

Det visade sig att man inte kan komma åt riktigt alla nya fräcka utvecklingssaker om man inte signade upp sig för att bli officiell Apple Developer, så det fick jag göra. Det låter betydligt fräckare än vad det är. I realiteten vad det bara att fylla i några kryssrutor på en webbsida 🙂

I alla fall. Anledningen till detta är att jag hade tänkt att fördjupa mig inom hur man går tillväga för att skapa applikationer av typen mobila, så att börja med iOS verkade vara ett logiskt steg. Jag har redan gjort några Hello World-grejjer och nu får vi se vad som händer.

När man utvecklar för något ”känt” blir man ofta tvingad från sin kära TextEditor (i mitt fall JEdit) och inkastad i något obskyrt. Inga undantag denna gång. IDE’n man utvecklar iOS-saker på heter som bekant xcode, men faktum var att obskyrt inte riktigt känns som rätt ord att beskriva miljön med. Faktum är att den är ganska mysig!

Jag inser det omöjliga i att göra en IDE för något med så offantligt många inställningsmöjligheter, men Apple har inte gjort det helt dumt kan man säga. Jag måste ge miljön rätt höga poäng, för automatiken är helt genial. Dessutom skrivs det ut hjälp om det man skriver för tillfället i en separat yta, så man har hela tiden all dokumentation på skärmen, och detta i samma stund som man skriver koden. Inget F1 här inte!

Postat under: Program

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!