Google släpper plugin som blockerar – Google

Google släppte igår ett insticksprogram för Chrome som blockerar Googles egna analysverktyg.
Det nya insticksprogrammet för Google Chrome gör det möjligt att blockera Googles egen tjänst för webbanalys, Google Analytics. Enligt Google är tanken att erbjuda användarna större möjligheter att skydda sitt surfande.
Google Analytics är ett verktyg som används av många webbplatser för att mäta trafiken på webbplatsen. Tjänsten samlar in en mängd uppgifter om varje besökare såsom operativsystem, webbläsare, ursprungsland och språk.
Eftersom Google Analytics placerar en kaka (cookie) på användarens dator så kan Google enkelt följa alla webbplatser som en viss användare besöker. Informationen används sedan för att presentera annonser som passar användarens beteende.
Efter stor kritik mot Googles stora omfång av internetanvändarnas aktiviteter den senaste tiden har företaget nu släppt insticksprogrammet Analytics Opt-out. Insticksprogrammet talar om för Google Analytics att ingen information om användarens ska sparas.
Google Analytics har utsatts för en granskning i Tyskland efter misstankar om att Google bryter mot den tyska datalagen. Googles insticksprogram fungerar endast för Google Chrome, men det finns liknande insticksprogram även för Firefox.

Google släppte igår ett insticksprogram för Chrome som blockerar Googles egna analysverktyg.Det nya insticksprogrammet för Google Chrome gör det möjligt att blockera Googles egen tjänst för webbanalys, Google Analytics. Enligt Google är tanken att erbjuda användarna större möjligheter att skydda sitt surfande.
Google Analytics är ett verktyg som används av många webbplatser för att mäta trafiken på webbplatsen. Tjänsten samlar in en mängd uppgifter om varje besökare såsom operativsystem, webbläsare, ursprungsland och språk.
Eftersom Google Analytics placerar en kaka (cookie) på användarens dator så kan Google enkelt följa alla webbplatser som en viss användare besöker. Informationen används sedan för att presentera annonser som passar användarens beteende.
Efter stor kritik mot Googles stora omfång av internetanvändarnas aktiviteter den senaste tiden har företaget nu släppt insticksprogrammet Analytics Opt-out. Insticksprogrammet talar om för Google Analytics att ingen information om användarens ska sparas.
Google Analytics har utsatts för en granskning i Tyskland efter misstankar om att Google bryter mot den tyska datalagen. Googles insticksprogram fungerar endast för Google Chrome, men det finns liknande insticksprogram även för Firefox.

Postat under: Program