27 maj 2010

Google släpper plugin som blockerar – Google

Google släppte igår ett insticksprogram för Chrome som blockerar Googles egna analysverktyg.
Det nya insticksprogrammet för Google Chrome gör det möjligt att blockera Googles egen tjänst för webbanalys, Google Analytics. Enligt Google är tanken att erbjuda användarna större möjligheter att skydda sitt surfande.
Google Analytics är ett verktyg som används av många webbplatser för att mäta trafiken på webbplatsen. Tjänsten samlar in en mängd uppgifter om varje besökare såsom operativsystem, webbläsare, ursprungsland och språk.
Eftersom Google Analytics placerar en kaka (cookie) på användarens dator så kan Google enkelt följa alla webbplatser som en viss användare besöker. Informationen används sedan för att presentera annonser som passar användarens beteende.
Efter stor kritik mot Googles stora omfång av internetanvändarnas aktiviteter den senaste tiden har företaget nu släppt insticksprogrammet Analytics Opt-out. Insticksprogrammet talar om för Google Analytics att ingen information om användarens ska sparas.
Google Analytics har utsatts för en granskning i Tyskland efter misstankar om att Google bryter mot den tyska datalagen. Googles insticksprogram fungerar endast för Google Chrome, men det finns liknande insticksprogram även för Firefox.

Google släppte igår ett insticksprogram för Chrome som blockerar Googles egna analysverktyg.Det nya insticksprogrammet för Google Chrome gör det möjligt att blockera Googles egen tjänst för webbanalys, Google Analytics. Enligt Google är tanken att erbjuda användarna större möjligheter att skydda sitt surfande.
Google Analytics är ett verktyg som används av många webbplatser för att mäta trafiken på webbplatsen. Tjänsten samlar in en mängd uppgifter om varje besökare såsom operativsystem, webbläsare, ursprungsland och språk.
Eftersom Google Analytics placerar en kaka (cookie) på användarens dator så kan Google enkelt följa alla webbplatser som en viss användare besöker. Informationen används sedan för att presentera annonser som passar användarens beteende.
Efter stor kritik mot Googles stora omfång av internetanvändarnas aktiviteter den senaste tiden har företaget nu släppt insticksprogrammet Analytics Opt-out. Insticksprogrammet talar om för Google Analytics att ingen information om användarens ska sparas.
Google Analytics har utsatts för en granskning i Tyskland efter misstankar om att Google bryter mot den tyska datalagen. Googles insticksprogram fungerar endast för Google Chrome, men det finns liknande insticksprogram även för Firefox.

Postat under: Program

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!