The Commitments (1991)

En av världens bästa ”musik”-filmer som borde vara obligatorisk för alla att se! Humor, strålande skådespelare (vilket bara en av dem är!) och underbar musik gör detta till en himmelsk upplevelse!

Jimmy Rabbitte är en man med en vision – att introducera soulmusiken i Dublin. Hans vänner Derek och Outspan ber honom vara manager för deras band och Jimmy accepterar, men bara på hans egna villkor. Han sätter in en annons i lokaltidningen: ”Har ni soul? I så fall söker Världens Mest Hårt Arbetande Band Just Dig”. Och se – så föds THE COMMITMENTS.

Alan Parkers visionära och prisbelönta film om ett Dublinbands uppgång och fall; ett band som tog världen med storm, som låg etta på alla topplistor, fick topprecensioner och som producerade en av de hetaste nya musiktalangerna på åratal

Postat under: Filmer