Rammstein – Liebe ist für alle da

Achtung! Det eldfängda industrimetalbandet från Berlin är tillbaka. Redan innan releasen av ”Liebe ist für alle da”, gruppens sjätte studioalbum, lyckades man skapa rubriker på grund av Jonas Åkerlunds porrvideo till ”Pussy”, som för övrigt är en av de mindre bra låtarna på nya plattan.

Rammstein är tillbaka på toppen igen efter den lite mesiga ”Rosenrot” och den mer kommersiellt inriktade ”Reise, reise”.

Med ”Liebe ist für alle da” rör sig Rammstein på välbekant ”Sehnsucht” och ”Mutter”-territorium. Alltså de två album som innehåller bandets bästa och mest kompromisslösa musik till dags datum och som förvandlade tyskarna från undergroundhjältar till världsstjärnor.

För egen del jublar jag över resultatet. Redan inledningen med mäktiga ”Rammlied” sätter tonen och sen får vi tunga ”Ich tu dir weh” med pratsång av Till Lindemann innan vi kastas rakt in i stenhårda ”Waidmanns heil”.

Bandet lyckas med några få undantag – avslutande balladen ”Roter sand” är rätt seg – hålla hög klass rakt igenom. Som vanligt har svenske Jacob Hellner (som producerat samtliga Rammstein-album) försett bandet med klassiskt stenkrossarsound.

Inget mästerverk som ”Sehnsucht” eller ”Mutter”, men en tysk kvalitetsprodukt av bästa märke.

Rammstein spelar förresten den 16:e februari p åMalmö Arena, men koncerten är sedan ett tag tillbaka utsåld.

rammstein liebe ist fur alle da

Postat under: Jobbet