Inglourious basterds

Filmen handlar om specialgruppen ”The Basterds” som har ett enda uppdrag – att döda så många nazister som möjligt. Gruppen leds av Aldo Raine (Brad Pitt) som ser till att gruppen är framgångsrika med sitt uppdrag som är att varje medlem i gruppen ska döda 100 nazister. Naturligtvis går allt inte helt som förväntat utan det blir lite ”komplikationer”.  Inte helt oväntat dyker Adolf Hitler upp på ett hörn. Hurvida han får vad han förtjänar tänker jag inte säga men det kan ni nog själva lista ut ;)

Som alltid när det gäller Tarantinos filmer så är filmen snygg, har bra och skön dialog, bra soundtrack, en hel del våld och bra skådespelare. Förvånande nog så är det inte Brad Pitt som gör filmens bästa insatts med sitt sköna överspel utan den mer okände Christoph Waltz som spelar Hans Landa.

Det som jag tycker är mindre bra med filmen är att den vid vissa partier tenderar att bli lite väl seg och långsam (samma som i många andra av Quentins filmer) vilket gör den 153 minuter lång.

Även om titeln antyder att Inglourious Basterds skulle vara en remake på Inglorious Bastards så är det inte så. Den enda likheten är temat och det är tur eftersom filmen från 1978 är rätt dålig enligt mig.

inglourious basterds

Postat under: Filmer