Cisco höjer bud på Tandberg

Det nya budet har godkänts av mer än 40 procent av aktieägarna i Tandberg, uppger Cisco. Bara drygt 9 procent av ägarna sade ja till Ciscos tidigare bud, om knappt 3,1 miljarder dollar.

Att döma av Ciscos pressmeddelande handlar det om ett sista försök att få igenom affären.

– Det här är vårt slutgiltiga pris på affären. Om erbjudandet inte når en tillräckligt hög acceptansgrad kommer Cisco att dra tillbaka sitt bud och undersöka andra möjligheter att utöka våra aktiviteter på marknaden för videokommunikation, skriver Cisco.

Budet på 3,4 miljarder dollar motsvarar 170 norska kronor per Tandbergaktie. Det är i linje med den prislapp på Tandberg som analytikerkåren anser är rättvis, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Inget annat bolag har öppet visat något intresse av att matcha Ciscos bud. Microsoft, HP, IBM och Avaya har alla nämnts som tänkbara spekulanter på Tandberg, skriver Reuters. Även Ericsson har ryktats vara på väg med ett motbud.

Ciscos första bud på Tandberg kom den 1 oktober i år. Redan då rekommenderade videokonferensbolagets styrelse sina aktieägare att säga ja till affären. Även Tandbergs nordenchef Andres Portillo har talat sig varm om en affär mellan de två bolagen.
cisco

Postat under: Jobbet