16 november 2009

Cisco höjer bud på Tandberg

Det nya budet har godkänts av mer än 40 procent av aktieägarna i Tandberg, uppger Cisco. Bara drygt 9 procent av ägarna sade ja till Ciscos tidigare bud, om knappt 3,1 miljarder dollar.

Att döma av Ciscos pressmeddelande handlar det om ett sista försök att få igenom affären.

– Det här är vårt slutgiltiga pris på affären. Om erbjudandet inte når en tillräckligt hög acceptansgrad kommer Cisco att dra tillbaka sitt bud och undersöka andra möjligheter att utöka våra aktiviteter på marknaden för videokommunikation, skriver Cisco.

Budet på 3,4 miljarder dollar motsvarar 170 norska kronor per Tandbergaktie. Det är i linje med den prislapp på Tandberg som analytikerkåren anser är rättvis, uppger nyhetsbyrån Reuters.

Inget annat bolag har öppet visat något intresse av att matcha Ciscos bud. Microsoft, HP, IBM och Avaya har alla nämnts som tänkbara spekulanter på Tandberg, skriver Reuters. Även Ericsson har ryktats vara på väg med ett motbud.

Ciscos första bud på Tandberg kom den 1 oktober i år. Redan då rekommenderade videokonferensbolagets styrelse sina aktieägare att säga ja till affären. Även Tandbergs nordenchef Andres Portillo har talat sig varm om en affär mellan de två bolagen.
cisco

Postat under: Jobbet

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!