2 november 2009

Rammstein – Liebe ist für alle da

Achtung! Det eldfängda industrimetalbandet från Berlin är tillbaka. Redan innan releasen av ”Liebe ist für alle da”, gruppens sjätte studioalbum, lyckades man skapa rubriker på grund av Jonas Åkerlunds porrvideo till ”Pussy”, som för övrigt är en av de mindre bra låtarna på nya plattan.

Rammstein är tillbaka på toppen igen efter den lite mesiga ”Rosenrot” och den mer kommersiellt inriktade ”Reise, reise”.

Med ”Liebe ist für alle da” rör sig Rammstein på välbekant ”Sehnsucht” och ”Mutter”-territorium. Alltså de två album som innehåller bandets bästa och mest kompromisslösa musik till dags datum och som förvandlade tyskarna från undergroundhjältar till världsstjärnor.

För egen del jublar jag över resultatet. Redan inledningen med mäktiga ”Rammlied” sätter tonen och sen får vi tunga ”Ich tu dir weh” med pratsång av Till Lindemann innan vi kastas rakt in i stenhårda ”Waidmanns heil”.

Bandet lyckas med några få undantag – avslutande balladen ”Roter sand” är rätt seg – hålla hög klass rakt igenom. Som vanligt har svenske Jacob Hellner (som producerat samtliga Rammstein-album) försett bandet med klassiskt stenkrossarsound.

Inget mästerverk som ”Sehnsucht” eller ”Mutter”, men en tysk kvalitetsprodukt av bästa märke.

Rammstein spelar förresten den 16:e februari p åMalmö Arena, men koncerten är sedan ett tag tillbaka utsåld.

rammstein liebe ist fur alle da

Postat under: Jobbet

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!