Release-fester för Ubuntu Karmic Koala

Såhär på dagen fem år efter att första versionen av Ubuntu kom ut passar det ypperligt att informera om nästa steg för Ubuntu i Sverige, nämligen landsomfattande release-fester från Umeå i norr till Malmö i söder. Ubuntus gemenskap har alltid varit dess största tillgång och nu kommer alltså denna att utökas genom att vanliga användare kan komma på träffarna och ställa frågor och utveckla sig inom den nobla konsten om fri programvara och öppen källkod.

Det ska bli jätteroligt att se om Ubuntu Sverige lyckas att dra tillräckligt med folk för att bilda lokala användargrupper, som är ett av målen med träffarna. Viktigt att notera är att träffarna inte är till för enbart Ubuntu-frälsta. Alla som är intresserade av öppen källkod, Linux eller av att få nytt liv i sin dator är välkomna att dyka upp, oavsett politisk inriktning, sexuell läggning eller operativsystem. Ubuntu betyder medmänsklighet mot andra och det är ledordet för kvällen.

Träffarna och detaljer kring dessa kan ses på fosskalendern.se. Det finns en pressrelease också, för den som är intresserad.

ubuntu karmic_koala

Postat under: Program