Trojan avlyssnar Skype-samtal

Tidigare i somras ”lanserades” en trojan speciellt framtagen för Skype. Trojanen gör att samtal spelas in, konverteras till och lagras i MP3-format och därefter skickas till den som fått in trojanen i datorn. Avlyssningstrojanen har nu släppts som öppen källkod (GPL), fritt att anpassa för sina egna behov.

Bakom webbsajten finns en programmerare vid namn Ruben Unteregger. Han skriver att syftet är att visa hur trojaner kan skapas, men att det endast sker i utbildningssyfte och att han inte kan ta ansvar för om trojanen används i illvilligt syfte.

Unteregger har tidigare arbetat vid ett Schweiziskt företag vid namn ERA IT Solutions, som enligt uppgifter på flera forum anlitats av den tyska staten för att ta fram trojaner att använda vid brottsutredningar.

skype

Postat under: Program