Full fart i Watchguards nya brandvägg

Brandväggen Watchguard XTM 1050 har slagsida åt prestanda för större verksamheter. Med en genomströmning på 10 gigabit per sekund, alternativt 2 gigabit per sekund via vpn, ska hårdvaran klara av att hantera upp till 2,5 miljoner samtidiga sessioner. Detta gör den lämplig för verksamheter med upp till 10 000 användare, menar tillverkaren som på senare tid utökat sin satsning på lösningar för stora företag.

– Vi har länge haft en bra position på marknaden för mindre och medelstora företag både i världen i stort och här i Sverige. Med XTM 1050 öppnas ett nytt kundsegment för oss gentemot större svenska företag med höga krav på såväl funktion som säkerhet. I kombination med vårt nyligen offentliggjorda uppköp av Borderware innebär det en otroligt spännande framtid för Watchguard med en helt ny produktportfölj och en utmanande ny marknad att bearbeta, säger Anders Rastman på Watchguard i Sverige.

Enheten skeppas med 12 ethernet-portar, samt med möjlighet till fyra optiska gigabit-portar, som individuellt kan konfigureras som interna, externa eller dmz.

Nytt är också att operativsystemet, Fireware XTM, uppdaterats med fler funktioner. För XTM 1050 innebär detta bland annat ingående kontroll av all trafik över https, något som lovar skydda mot att skadlig kod inte smiter in via krypterade anslutningar, säger tillverkaren.

För olika nättverksmiljöer finns stöd för bland annat transparent installation, multicast över vpn-tunnlar, nat i vpn-tunnlar mellan olika kontor och stöd för vlan för externa nätverksportar.

Även stöd för ip-telefonilösningar har inkluderats, med möjlighet till skydd på applikationsnivå för protokollen sip och h.323.

På den mobila sidan ska enheten kunna bibehålla en vpn-anslutning med ipsec även när man rör sig mellan olika trådlösa accesspunkter eller befinner sig på resande fot via en 3g-uppkoppling.

Watchguard XTM 1050 finns tillgänglig nu. Även operativsystemet Watchguard Fireware XTM finns tillgänglig i form av uppgradering för alla Watchguards säkerhetsprodukter med giltigt serviceavtal.

brandvagg

Postat under: Teknik