Microsoft bekräftar att Windows 7 är helt klart

Redan under tisdagen publicerade Microsoft ett blogginlägg med information om hur kunderna kan få tag i rtm-versionen av Windows 7. Beroende på vilken kundkategori man tillhör kan operativsystemet tankas ner antingen den 6, 7, 16 eller den 23 augusti.

När det gäller Windows Server 2008 R2 så kan Microsofts partners lägga beslag på rtm-koden inom ett fåtal dagar. Kunder med volymlicens- och så kallade enterprise-avtal får vänta till september, och den 22 oktober blir Server 2008 R2 tillgängligt för allmänheten. Även Windows 7 lanseras samma dag.

Windows 7 och Windows Server 2008 R2 bygger på samma kärna men det betyder inte att Microsoft förväntar sig att företagen ska uppgradera till båda dessa nya versioner på samma gång.
– Det viktigaste är att företagen använder vår plattform, inte att de kör den senaste versionen, säger Iain McDonald som är ansvarig för Microsofts serverdivision.

McDonald säger dock att det finns vissa nya funktioner i Windows 7 som fungerar bättre om de får arbeta i samma miljö som det senaste serveroperativsystemet. Ett exempel är Direct Access som tillåter att en användare som arbetar utanför ett företagsnätverk, att starta en Windows 7-dator och automatiskt ansluta den till ett företagsnätverk utan att behöva installera någon särskild applikation eller logga in på anslutningen.
windows7

Postat under: Program