Tio sårbarheter i Quicktime lagade

Åtta av de tio Quicktime-sårbarheter som Apple släppt uppdateringar till i måndags berör både Windows och Mac-versionen, med två stycken endast berör Windows Vista och XP.

Enligt Apple gäller samtliga sårbarheter ”körning av godtycklig kod”, något som oftast betyder att att angripare kan ta kontroll över offrets dator. Till skillnad från leverantörer som Microsoft och Oracle, använder inte Apple något poängbaserat graderingssystem för de sårbarheter som åtgärdas.

Måndagens uppdatering är Apples andra för mediaspelaren detta år, som hittills har fått 17 buggar åtgärdade under 2009. Förra året lagades 30 sårbarheter för Quicktime. I den uppdatering som nu släppts rör sårbarheterna på ett eller annat sätt buggar i filformatet.

Mac-användare kan uppgradera till Quicktime 7.6.2 genom att använda operativsystemets inbyggda uppdateringsfunktion. Window-sanvändare kan antingen ladda ner den nyaste versionen av Quicktime från Apples sajt eller använda uppdateringsverktyget för Windows.

quicktime

Postat under: Program