”Glaskuben” – en hejdundrande kassako

Att det går bra för Apples egna butiker har vi vetat länge, men alla butiker är inte lika välsmorda kassakossor. Naturligt nog står de butiker som ligger i världens shoppingcenter för en stor del av försäljningen.

Värst av alla är butiken i källaren på gamla General Motors-byggnaden på femte avenyn i New York, den som pryds av en stor glaskub.

Enligt New York Post är detta en av världens mest inkomstbringande butiker, alla kategorier. Enligt ett prospekt som skickades ut till eventuella kunder när den tidigare ägaren av byggnaden skulle sälja förra året drar den in hisnande 3 ½ miljarder kronor om året.

Om den siffran stämmer är det mer än tio gånger mer än till exempel klädjätten Zara som bara en bit därifrån drar in cirka 200 miljoner om året.

apple

Postat under: Nyheter