Flexcrypt nu kompis med openpgp

Flexcrypt har utvecklat en ny version av sin krypteringsmjukvara med samma namn. Den stora nyheten är möjligheten att skicka och ta emot epost krypterad enligt openpgp-standarden.

Applikationen hade från början endast funktioner för kryptering av e-post, men har sedan dess utvecklats med stöd för fler krypteringsalternativ, exempelvis krypterad chatt för MSN och ICQ samt kryptering av filer. Det nyaste tillskottet är stödet för standarden openpgp (open pretty good privacy).

– Genom att inkludera openpgp som krypteringsalternativ, så hoppas vi attrahera även inbitna pgp-användare, säger Andreas Nilsson, vd på Flexcrypt.

Pgp utvecklades redan 1991 av Phil Zimmerman och baserar sitt skydd på en kombination av publika och privata nycklar. Pgp är dock en proprietär programvara, något som försvårat integration med tredjepartsprodukter. Openpgp, som utvecklats som svar på detta, är istället en helt öppen standard, som även stöds av pgp-klienter.

– Pgp är en väl beprövad och populär epost-krypteringsmetod som tyvärr har varit väldig bökig att använda. Vi har gjort det enkelt, förklarar Nilsson.

Flexcrypt finns i tre olika versioner: Flexcrypt Free, Biz och Pro. Den förstnämnda är gratis att ladda ner och använda, medan Flexcrypt Biz och Pro har fler funktioner och hanterar fler e-postadresser. Dessa två kostar motsvarande cirka 320 respektive 1 080 kronor exklusive moms.

Samtliga klienter finns tillgängliga nu via Flexcrypts sajt. Systemkrav är Windows XP eller Vista.

flexcrypt

Postat under: Program