Agnes gör stor succé i England

Lanseringen av Agnes i Europa har pågått hela våren med lyckat resultat. Men att det skulle bli sådan dundersuccé i England hade hon aldrig vågat tro.
Hon gjorde sin första pr-resa över Nordsjön förra veckan och hann med besök och mängder av intervjuer i Manchester, Liverpool, London – och ”en stad på S” som hon fnissande säger att hon inte minns namnet på.

Hon var på plats för att lansera singeln Release me vilket hon gjorde i såväl press som radio och tv. Och live på den välkända London-klubben G.A.Y.
– Det är en stor gayklubb där bland andra Lady GaGa och Katy Perry har sjungit. Jag var jättenervös för att folk inte skulle känna igen låtarna – men folk sjöng med direkt. Det var superkul! säger Agnes.

Hon riktigt bubblar av glädje över framgången med besöket som slutade med att Release me tog förstaplatsen på iTunes nedladdningslista i England. I söndags gick den dessutom rakt in som trea på singellistan.

– Det är tydligen jättestort, det är typ Robyn av svenska artister som gjort det tidigare. Jag förstår det nog inte riktigt själv, medger Agnes.

Du kanske borde ha satsat på England tidigare …?
– Ha ha! Ja, kanske det. Nej, men allvarligt talat är det första gången jag var mogen för det här och som jag ville själv.

Besöket i England inleddes dock lite turbulent. När Agnes skulle gå nerför hotelltrappan till den väntande taxin för att åka till första intervjun trampade hon snett och vrickade foten. Rejält.
– Vi hade väldigt tight schema och där låg jag, helt död på marken. Foten svullnade upp som en ballong men vi fick hjälp att lägga på is och bandage.

– Jag låg en timme, sen åkte vi. Men jag kunde fortfarande inte gå utan fick bli buren överallt. Det var jättepinsamt! Jag var rädd att de skulle tycka att jag var värsta divan, fortsätter Agnes med ett gapskratt.

Men det hade hon inte behövt oroa sig för. Allt gick som en dans och engelsmännen verkar ha tagit Agnes till sina hjärtan.
– Ja, och efter framgången i England går det plötsligt väldigt bra överallt annars också. Många andra länder tittar på vad som händer i England så det ska bli spännande att se vad som händer, säger hon.

– Schemat är väldigt öppet just nu i väntan på det.
Det som är spikat i kalendern är hennes sommarturné som har premiär i kväll, i Eskilstuna.
– Det ska också bli jättekul! tycker Agnes.

Och i morgon firar hon nationaldagen med att sjunga Love love love i SVT:s sändning från en flytande scen på vattnet vid Skeppsbron utanför Slottet i Stockholm.

Närmast i utlandsväg väntar bland annat Belgien där hon ska vara med på ”en stor grej med MTV”. Sedan är det dags för Frankrike att stifta bekantskap med fröken Carlsson från Vänersborg.

Den franska publiken kommer att få höra Agnes sjunga på – franska.
– Jag har spelat in en fransk version av Release me – jag som aldrig har pratat franska i hela mitt liv. Men jag hade en franskalärare med mig. Vi skrev ner hur orden låter i stället för hur de stavas och de sa att de var nöjda efter inspelningen så då var det väl okej …
– Det gick mycket lättare än jag trodde det skulle göra så nu har vi pratat om japanska, ha ha!

agnes

Postat under: Musik