29 juni 2009

Delade ut 24 låtar – får betala 15 miljoner

80 000 dollar per låt, en rimlig summa att böta för att på Kazaa tillgängliggjort upphovrättsskyddat material. Det menar en amerikansk federal jury i delstaten Minnesota. Fyrabarnsmamman Jammie Thomas-Rasset döms till 1,92 miljoner dollar i böter, då hon delat ut totalt 24 låtar. Pengarna ska betalas till skivbolagen som har upphovsrätten till låtarna.

Thomas-Rasset dömdes redan 2007, men då slutade det på 222 000 dollar. När det nu överklagats slutade det alltså med det sämre för kvinnan.

– Inte en chans att de någonsin kommer få de pengarna. Jag är mamma, med begränsade resurser, så det där är inget jag kommer bry mig om nu, säger Thomas-Rasset i ett uttalande, skriver den lokala nyhetssajten TwinCities.com

Thomas-Rasset har hela tiden nekat till brott, och menar att det måste vara någon annan i hushållet som delat ut låtarna. Hon har därav inte heller accepterat en uppgörelse som hade gjort att det inte gått till domstol, då det förmodligen hade slutat på några tusen dollar. Enligt domstolen så var det dock tydligt att det är just hon som är skyldig, då utdelningen skett från hennes dator.

En företrädare för upphovsrättsindustrin säger att man kan tänka sig att acceptera förlikning, men nämner inga summor.

kazaa

Postat under: Nyheter

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!