5 mars 2009

Ny server

Visst går det fortare! Min blog har flyttat in i en ny server idag, en riktigt gosig liten maskin som tuffar på utav bara den. Till specen kan nämnas att det är Xeon, 5 st SCSCI Ultra Wide 320 i RAID-5 och 3Gb minne. Allt som behövs för en riktigt fungerande kärra med andra ord! Min blog har huserat på allt från uttjänta 486:or till den här, så jag gillar utvecklingen, hehehe.

Lite småproblem var det så klart att få allt flyttat till ny maskin, men på det stora hela gick det väldigt smidigt. Den mesta datan var överförd på 5 minuter och med databasbackuper var allt flyttat på under en kvart. Smidigt! Enda småproblemen jag hade var nog att ett litet plugin på bloggen (Simpsons Quote) inte riktigt ville vara med från första början, men efter 3 minuters pillade fungerade även den modulen. 

Postat under: Bloggen, Sajter

Imponerande! Du kom ända hit!

Logo
visningsbild

Christian Ohlsson

crille (at) crille (dot) org

https://crille.org

Logo Logo Logo Logo Logo Logo Logo

Crilles blog är en hemsida som drivs av mig, Christian Ohlsson. Jag bor i ett gulligt hus i Trollhättan tillsammans med fru och dotter. Dagarna spenderar jag som universitetsadjunkt på Högskolan Väst's avdelning för Medier & Design. Där håller jag kurser inom webbdesign, spelutveckling och programmering. Kvällarna tillbringar jag på de_inferno, de_train, fy_pool_day eller någon av de andra banorna i Counter Strike.

Temat på denna sida är gjort av mig med hjälp av det alldeles underbara CMS-systemet Wordpress. Naturligtvis är allt skapat på en PC med Brackets. Up the Irons!