OpenSUSE tryout

Idag installerade jag GNU/Linux-distributionen OpenSUSE på min jobbdator. För att förnya mig ytterligare (som om det inte räckte med att kör något annat än min älskade Debian-derivat) installerade jag dessutom KDE som förnsterhanterare istället för min annars standardiserade Gnome. Installationen gick naturligtvis smidigt som bara en Linux-installation kan gå, men när OS’et hoppade igång startade problemen: hur fasiken installerar man ett program eller gör nåt annat än att surfa överhuvudtaget under KDE? Jag hade i alla fall ingen aning.

Lösningen blev enkel: installera Gnome. Nu känner man sig som hemma igen! Valet föll förresten på OpenSUSE eftersom denna tyska dist sponsras av Novell och hela jobbets nät är byggt på Novell. Med OpenSUSE följer till exempel klienter för att montera hemkataloger på NFS-shares och annat smått och gott.

Gnome håller på att installeras för fulla muggar, så om ett par minuter skall jag nog vara igång med jobbdatorn.

suse-logo-green

Postat under: Teknik