In med Vista (igen)

Okej, detta är 5:e gången jag försöker att gilla Vista. Fyra gången hittils har jag installerat Vista för att ge skräpet en ärlig chans att bli omtyckt, och nu är det gång nummer 5. Under tiden jag skriver detta håller datorn på att uppdatera sig för fullt och allt borde vara klappat och klart om en halvtimme eller så.

När grunden precis var färdiginstallerad kom jag på anledningen till att jag alltid avinstallerat Vista tidigare: min arma hårddisk. Vet inte riktigt vad Vista pysslar med, men antar att det har med filindexering att göra. Förra gången jag hade inne Vista i datorn kstade jag ut det efter en månad och anledningen var att hårddisklampan hade lyst konstant i 30 dagar. Kanske håller den på att göra hashsummor på Internet? Inte vet jag. Inte en aning faktiskt. Jag kastade i alla fall ut Vista för hade den stått en månad till hade väl min disk rasat.

Måste erkänna att jag sitter lite och grubblar på varför jag installerar Vista faktiskt.Det är verkligen inte bättre än XP på någon punkt över huvudtaget, bortsett från den fräsiga effekten när man växlar fönster med Win+Tab instället för ALT+Tab. antagligen kstar jag ut även denna inom ett par veckor.

En grej som däremot skljer denna Vista’n från de tidigare jag kört är att den här är 64-bitars varianten av Vista. Hittils märker jag ingen skillnad mot 32-bitars versionen, men jag tror att skillnaden kommer när man gör videokomprimering och andra beräkningstumga grejjer. Vi får se.

Postat under: Hemma