IE8 kräver dubbelt så mycket minne som Firefox

Forskaren Craig Barth som arbetar vid företaget Devil Mountain Software har gjort en rad tester för att ta reda på hur mycket resurser som betaversionen av Internet Explorer 8, Internet Explorer 7 och Firefox 3.0.1 roffar åt sig. Det visade sig då att IE8 konsumerar 52 procent mer minne än IE7, och den även använder sex gånger så många trådar som Firefox.

I testet ingick tio olika sajter med varierande innehåll. Sajterna öppnades upp i var sin separat flik i webbläsarna, och både Flash och Microsofts Silverlight fanns installerade som tilläggsprogram.

När testerna var slutförda hade IE8 tagit för sig 380 megabyte av de 2 gigabyte som var tillgängliga på testplattformen med Windows Vista, medan IE7 som också ingick i testet la beslag på 250 megabyte. Firefox behövde däremot bara 159 megabyte. När samma tester kördes under Windows XP så konsumerade varje webbläsare något mindre minne, men IE8 var fortfarande värst.

Barth kontrollerade även hur många processortrådar som webbläsarna behövde, och Firefox nöjde sig då med maximalt 29 stycken medan IE7 krävde upp till 65 stycken. IE8 var återigen värst då den som mest ville ha 171 trådar.

Postat under: Teknik