Intrång i Homeland Securitys telefonisystem

Amerikanska Homeland Security har haft besök av en oinbjuden gäst. Genom att ta sig in i telefonisystemet lyckades en angripare ringa samtal för omkring 70 000 kronor.
I helgen utsattes Homeland Securitys telefonisystem för ett intrång. Någon lyckades finna och utnyttja en säkerhetslucka, vilket bäddade för att ringa gratis, Homeland Security fick stå för notan. Samtal för omkring 12 000 dollar ringdes, till länder som Indien, Jemen, Afghanistan och Saudiarabien. Totalt rörde det sig om mer än 400 samtal, de flesta varade i några minuter. Det uppger CBS News.

Den drabbade delen av Homeland Security är avdelningen FEMA, Federal Emergency Managment Agency, en myndighet ansvarig för nationens ingripande vid kriser och katastrofer.

Det telefonisystem som används är av traditionell typ, och inte IP-baserad. Den aktuella bristen fanns i funktionen för röstbrevlådor, vilken nyligen ska ha uppgraderats. Enligt FEMA:s IT-chef rör det sig troligen om en konsult som efter att ha arbetat med systemet råkat lämna en lucka öppen.

En talesman säger vidare till CBS att utlandssamtal spärrades när man upptäckte vad som hänt, och att bristen nu är åtgärdad. Man arbetar nu på att försöka få fast den eller de som låg bakom intrånget.

Postat under: Nyheter