Laptop-strul

Jag har fått ett fel på min laptop som jag inte blir klok på. Jag har haft den i drygt 1,5 år och den har fungerat riktigt fint ända tills ett par dagar sedan. Helt plötsligt låste sig datorn och jag kunde inte använda mus eller tangentbord. Inte heller CTRL+ALT+DEL fungerade så jag tryckte på strömknappen. Inte den heller! Jag var tvungen att ta ur batteriet för att stänga av datorn. Jag trodde såklart att Windows hade fått en knäpp, så jag formatterade Windows-disken och installerade om. Samma sak händer direkt. Fan, tänkte jag och satte mig för att installera nån annan Windows, så jag tog tag i en Windows 2000-skiva och installerade om datorn. Samma sak även här. Va fan ska man göra nu???

Värt att nämna i det hela är att jag även har Ubuntu Linux installerat på datorn på en annan partition. Konstigt nog fungerar Linux utan några som helst problem. Alltså är det inget hårdvarufel på min laptop utan ett Windows-fel, problemet är bara att identifiera Windows-felet! Undrar verkligen vad det kan vara. Det lär ju inte vara lätt att hitta det eftersom jag installerat om Windows två gånger med olika versioner av Windows och problemet kvarstår! Min första tanke var naturligtvis ”aha… jävla SP3”, men det argumentet håller ju inte eftersom problemet även uppstod före jag installerat SP3 och dessutom på Windows 2000 före den var uppdaterad. Knepigt är bara förnamnet.

Postat under: Teknik