25-årig bugg i BSD fixad

Enligt den användare som klagade för Marc Balmer kraschade fil- och skrivardelningsprogrammet Samba när det skulle hämta en fil från en MS-DOS volym. När Balmer kontaktade Samba-utvecklarna påstod de att Samba använder en lite speciell lösnning i det fallet för att gå runt en bugg i BSD-system. Samba-folket påstod att alla typer av BSD hade samma bugg i funktionerna för att läsa från katalogtjänst.

Först trodde han dem inte men han undersökte saken och hittade en bugg som funnits i alla versioner av BSD, inklusive Mac OS X. Han kunde också spåra den tillbaka till 4.2 BSD som publicerades i augusti 1983. Den har alltså hängt med lika länge som IBM:s PC XT och Apples Lisa.

Buggen fanns i BSD:s sätt att hämta en fil och letar efter den andra delen när den första delen saknas.

Postat under: Program