Wikipedia ges ut som bok

Det nät- och användarbaserade uppslagsverket Wikipedia går från internet till bokhandeln. Ett tyskt förlag tänker samla de 25 000 mest populära posterna från den tyska upplagan och trycka dem i en årsbok, skriver branschtidningen Svensk Bokhandel.

Förlaget Bertelsmann hoppas genom utgivningen kunna fånga tidsandan. Redaktörer ska arbeta med att korta ner artiklarna, som på nätet ofta har en tendens att vara väldigt uttömmande och detaljerade.

Tyska Wikipedia består i nuläget av runt 750 000 artiklar. Den svenska motsvarigheten har drygt 280 000.

Wikipedia har ibland anklagats för att innehålla felaktigheter då vanliga användare själva kan gå in och ändra i uppgifterna, men undersökningar har visat att antalet fel inte skiljer sig nämnvärt från de som förekommer i traditionella uppslagsverk. (TT Spektra)

Postat under: Nyheter