Warner Brothers mutade polisen Jim Keyzer

Jim Keyzer är polisen som hade hand om The Pirate Bay-utredningen men samtidigt var i samtal med en av målsägandena om ett arbete hos dem. När utredningen lämnades in så tog Keyzer tjänstledigt från sitt jobb som polis och jobbar nu för Warner Brothers. Jim Keyzer var också polisen som väldigt snabbt la ner en polisanmälan av The Pirate Bay mot upphovsrättsindustrin för dataintrång, troligen medans samtal pågick mellan honom och Warner Brothers om jobbet. Han ska även delta som oberoende vittne i rättegången mot The Pirate Bay.

Självklart vet jag att ni redan visste allt detta. Detta inlägg skriver jag som en reaktion på att Jim Keyzer mailat runt till massa bloggare och bett dem att sluta nämna hans namn i sammanhanget. Är man en smutsig polis så vill man ju inte direkt hamna i strålkastarna. Internet fungerar dock inte så enkelt och Keyzers löjliga agerande har såklart fått motsatt effekt, så som det brukar göra när någon på något sätt försöker begränsa olika internetfenomen. Nu sprids hans namn som vinden på internet och jag ville med detta inlägg bara bidra till spridningen.

Postat under: Nyheter