Office-dokument gav 122 000 OOXML-fel

Ett formellt test av Microsofts dokumentformat för att se om Office 2007 följer riktlinjerna i OOXML resulterade i cirka 122 000 felmeddelanden. Alex Brown på ISO som gjorde testet hoppas dock att Microsoft ska anpassa Office 2007 så att det följer den OOXML-standard som Microsoft fått ISO att anta.

ISO är öppen med sin slutsats att dagens Office 2007- dokument inte följer standarden Open Office XML som nu utvecklas av ISO.

I sina uttalanden är Alex Brown dock försiktigt optimistisk vad gäller Microsoft och tror att det kommer att tjäna mer på att följa standarder och visa god vilja. Han tillägger att han snart hoppas kunna testa konkurrenten Open Office och se hur väl det programmet lever upp till att följa standarden ODF, Open Document Standard. Med glimten i ögat frågar han om någon vågar gissa hur många felmeddelanden som kommer att bli resultatet då.

Hans optimism står i bjärt kontrast till kritiken från bland andra XML:s skapare Tim Bray som menar att Microsoft bara ville ha standardstämpeln från ISO och nu inte kommer att lägga två strån i kors för att anpassa sina produkter till vad ISO menar är den rätta OOXML.

Källa: Zdnet

Källa: Groklaw

Postat under: Teknik