Adobe lägger ner GoLive

Efter nio år och lika många versioner lägger Adobe med omedelbar verkan ner utvecklingen och försäljningen av GoLive, webbutvecklingsprogrammet som hängt med sedan köpet av GoLive Systems 1999, rapporterar macworld.com.

Den senaste versionen av programmet släpptes så sent som förra året, men till skillnad från i Creative Suite 2 har programmet inte ingått i CS3, där det istället ersattes av Dreamweaver.

Sedan Adobe köpte Macromedia 2005 har gränsen mellan GoLive och Dreamweaver blivit otydligare, enligt programansvarige Devin Fernandez.

– Nu när fler och fler kreativa proffs blir webbproffs har deras behov ökat, och Dreamweaver passar bättre. Även efter att GoLive 9 lanserades fortsatte folk att dras till Dreamweaver. Speciellt med funktioner och stöd för teknologier som AJAX och CSS Starter Points. Dessutom har Dreamweaver stöd för dynamiskt innehåll, vilket GoLive saknar.

Adobe kommer fortsätta att ge support till användare av GoLive även efter försäljningsstoppet.

Postat under: Nyheter