Cisco gör schema för buggfixar

Cisco ska börja publicera fellagningar två gånger per år efter ett förutbestämt schema. Förebilderna är Microsoft och Oracle.

I fortsättningen ska Ciscos fellagningar inte komma som en överraskning.

De schemalagda uppdateringarna ska vara till Ciscos operativsystem Internet Operating System, IOS. Det systemet används i den nätverksutrustning som Cisco säljer till större företag och telekommunikationsbranschen. Andra Cisco-proukter, till exempel de som säljs under varumärket Linksys kommer att uppdateras som tidigare.

Den första schemalagda uppdateringen är planerad till 26 mars. Efter det ska uppdateringar av firmware komma den fjärde onsdagen i september och mars varje år. Microsoft publicerar sina rättelser och uppdateringar den andra tisdagen varje månad. Oracle publicerar rättelser och uppdateringar fyra gånger per år.

Ifjol publicerade Cisco åtta säkerhetsvarningar för fel och brister i IOS. Under senare år har allt fler attacker skett mot nätverksutrustning. Att Ciscos IOS är väldigt vanligt förekommande har bidragit till att göra det till ett populärt mål för olika dataintrång.

Cisco security

Postat under: Teknik