Vistas efterföljare dröjer

För de som hoppades på en snart ersättare till belackade Windows Vista har Microsoft slagit spiken i kistan – Windows Vista är ännu i planeringsfasen och kommer förmodligen lanseras om tre år, skriver en representant i ett e-post till WinVistaClub.

Microsoft har förtroende för Vista och att kunderna uppskattar det nya operativsystemet. Att många valt att vänta med att uppgradera skyller företaget på att det alltid är så med något nytt – till en början lockas bara de våghalsiga.

Under 2007 sålde Microsoft cirka 100 miljoner exemplar av Vista, vilket kan tyckas vara mycket men på en marknad där totalt 269 miljoner PC såldes betyder det att inte ens hälften av alla nya datorer har Vista.

Om Apple fullföljer sin plan med cirka 18 månader mellan varje större uppgradering kommer vi få se både ett lejon och något annat kattdjur (ocelot? cougar? lynx?) innan Windows 7 har fått ett riktigt namn och lanserats.

Vista

Postat under: Program