Stort intresse när Dice smygvisar nya spelet Mirrors Edge

Mirrors edge. Lägg namnet på minnet. Allt vi vet om spelet är att det utspelas i första personsperspektiv, att det är ett actionäventyr inspirerat av parkour. Att fokus ska ligga på hur man tar sig fram och att det kommer att vara bättre att fly än att fäkta.

Resten får vi lista ut med hjälp av – två screenshots.

Tydligen nog för att halva spelvärlden ska igång. Sedan bilderna släpptes förra veckan har intresset och spekulationerna vuxit lavinartat. En enkel sökning på orden Mirrors edge och EA (Digital Illusions ägs av EA) ger i
skrivande stund 113000 träffar. Det är allt från spel- och fansajter till tidningar.

Expressen nöje skrev till exempel en längre artikel om spelet
utifrån bilderna.

– Vår plan vara ett testa en väldigt smal marknadsföring. Att släppa två istället för 20 bilder, säger Martin Frain.

– Vi släppte bilderna först till en fansajt, och sedan kort därefter till fler. Sedan spred sig bilderna snabbt och diskussioner om spelet startade. Folk har analyserat bilderna hårt, det finns bland annat diskussioner om ifall bilderna är tagna direkt ur spelet eller om de är renderade.

Dice

Postat under: Nyheter