No Reservations (2007)

Det här en romantisk komedi om perfektionisten och kocken Kate (Catherine Zeta-Jones) som chefar för köket på en hipp New York-restaurang. På inrådan av sin chef går hon till en psykolog för att reda ut sitt inrutade liv, men hon använder sessionerna med psykologen mest för att låta honom prova nya recept hon hittat på.

Plötsligt förändras allt i hennes för Kate när hon blir tvungen att ta hand om sin nioåriga systerdotter Zoe (Abigail Breslin från Little Miss Sunshine). Hon får ompröva sin perfekt planerade tillvaro och börjar inse saker som att barn gillar fiskpinnar bättre än gåslever och att det finns ett liv utanför köket.

I samma veva som Kate ofrivilligt blivit mamma, anställer hennes chef souschefen Nick (Aaron Eckhart), också han en stjärnkock. Detta ser Kate från början som ett hot, men sedan utvecklar det sig till något helt annat…

Det här är komedi på en bra nivå, inte någon film man gapskrattar åt, utan lite småfånigt med en mysig stämning. Perfekt att kura ihop sig med i biomörkret när det blåser kallt ute.

No reservations

Postat under: Filmer