Vista hemma

Jag har svalt stoltheten och installerat Vista hemma. Avgörandet föll när jag såg det ”in action”. Hittils är jag rätt så nöjd, men jag har märkt att en Mac OS-snubbe som jag inte är lätt-imponerad direkt!

Det som skiljer Vista från XP är som jag ser det två saker: Vad man än klickar på frågar Vista 3-4 gånger om man verkligen är fullständigt absolut bomb-säker på att man verkligen, verkligen vill göra det man vill göra. Otroligt enerverande! Man kan faktiskt tänka som så att om det nu vore som otroligt farligt att utföra en viss åtgärd skulle inte en användare få tillstånd att göra det. Visst går det med en rejäl kommandorads-harang stänga av denna funktionalitet, men då kommer du för evigt att få leva med en ruta som berättar hur osäker du är.

Den andra grejjen som skiljer är att fönster animeras utt istället för att bara ”dyka upp”, som det gör på XP.

Mer skillnader än så är det inte om man sitter bakom tangentbordet. Jo, förresten, en grej till: Krasherna! Efter två dagar hade min Internet Explorer krashat så in i den milda grad att reset-knappen var enda utvägen. Bra jobbat MS! Mozilla Firefox åkte in lika snabbt som en hare springer.

Vista

Postat under: Program